Co je to Workflow

V této sekci nastavujete komunikační procesy a rozhodujete tak, které stavy zásilek bude Foxdeli komunikovat na zákazníky ve formě e-mailů a Track&Trace stránky.


Ve výchozím nastavení je již vytvořeno obecné Workflow, do kterého můžete kliknout jednotlivé stavy si prohlédnout.

Stavy jsou vypsané pohromadě podle toho, v jaké fázi se zásilka nachází. Po najetí myší na ikonu informací se zobrazí vysvětlení konkrétního stavu.

Podrobný popis jednotlivých stavů ve Workflow naleznete v kapitole Stavy Workflow.

Podrobný návod aktivace Workflow naleznete v článku Aktivace Workflow.

Stavy Workflow


Aktivace Worflow


  1. Nejdříve vyberte stavy zásilek, o kterých chcete dávat vědět zákazníkům pomocí e-mailů. Nezapomeňte výběr uložit. Uložením Workflow neaktivujete.


  1. Ujistěte se, že máte napojené Dopravce, nastavte si Mailing, Track&Trace stránku, Kapmaně a vše ostatní.
  2. Pokud je vše připraveno, můžete si Workflow aktivovat pomocí tlačítka Aktivovat v horní pravé části obrazovky. Zákazníci budou nyní dostávat e-maily s upozorněním na to, že byla objednávka přijata, že se balí, byla předána dopravci apod. dle vašich preferencí.

Neaktivní Workflow:

Pokud je Workflow neaktivní, můžete si v klidu nastavit jednotlivé stavy ve Workflow, aktivovat Mailing, Track&Trace stránky i Kampaně (bannery). V tuto chvíli se zákazníkům žádný e-mailing přes Foxdeli neposílá a komunikace tak není aktivní.

Aktivní Workflow:

Jakmile je vše ostatní v vašem účtu Foxdeli připraveno, můžete aktivovat Workflow, kde jste si nadefinovali, jaké stavy chcete ve Worfklow používat.

Po aktivaci Workflow odchází e-maiová komunikace na zákazníky.

Mohu si vytvořit více Workflow?

Ano, je možné mít připravených více Workflow, která můžete lehce aktivovat a deaktivovat. Pokud chcete například na Vánoce využívat častější upozornění na nevyzvednutnou zásilku, je možné v požadovaném období stavy ve Workflow změnit a nebo aktivovat nové Workflow. Aktivní však může být vždy pouze jedno Workflow, druhé zůstane Deaktivováno.

Zodpověděli jsme váš dotaz? Děkujeme za zpětnou vazbu There was a problem submitting your feedback. Please try again later.